Consolidarea capacităților și revitalizarea societății civile din UTA Găgăuzia

Societate mai puternică
10,000 Euro
Asociaţia Obştească Centrul European "Pro-Europa" din Comrat
2018 - 2018
Finalizat
Obiectivul general al proiectului: Crearea capacităților și activizarea ONG-urilor din Găgăuzia pentru consolidarea capacității de îmbunătățire a vieții cetățenilor în societate, influențarea proceselor decizionale la nivel local și regional, prin implicarea în dialog cu autoritățile și instituțiile publice.

Crearea a două noi organizații ale societății civile: 15 tineri din Găgăuzia vor participa la o serie de cursuri pentru a învăța cum să creeze și să gestioneze în mod eficient ONG-urile, cum să scrie și să implementeze proiecte, să caute fonduri și acțiuni de relații publice. Cei mai bine instruiți și cei mai activi tineri vor fi sprijiniți de proiect prin crearea și susținerea noilor ONG-uri.

Creșterea abilităților și cunoștințelor tinerilor în domeniul funcționării ONG-urilor și implementării proiectelor: Reprezentanții ONG-urilor nou înființate vor fi instruiți în organizații non-profit din Slovacia pentru a obține informații despre activitatea din sectorul nonprofit și vor să obțină posibilitatea de a participa la concursul de mini-finanțări.

 

Realizări:
 

-  În timpul celor trei sesiuni de formare au fost instruiți minim 15 persoane;
-  7 stagiari, reprezentanți din orașele Avdarma, Ceadîr-Lunga și Vulcănești, au înființat 3 ONG-uri noi;
-  Cu sprijinul unui consultant din ONG și al unui consultant juridic, documentele lor de înregistrare au fost depuse pe data de 22 iunie la Chișinău;
-  Ei sunt acum stabiliți în noile lor spații amenajate și vor începe în curând să lucreze la implementarea primelor proiecte;
-  6 persoane instruite din 3 ONG-uri înființate au mers în Slovacia pentru o vizită de studiu de 5 zile;
-  Acoperire media: 10 articole pe site-ul web a Centrului „Pro-Europa”; 5 publicații pe portalul de știri Gagauzinfo; 1 publicație pe portalul gagauzmedia; 1 publicație pe portalul Gagauz.md.
 

Locație și contacte

Str. A. Lenin 20, Comrat
+ 373 60770088

Galerie foto și video